Back to top

LES ARTISTES

Flavita Banana

Flavita Banana és el nom artístic de la il·lustradora Flavia Álvarez (Barcelona, 1987). Des de molt jove, va descobrir la seva passió per dibuixar tot el que se li passava pel cap. En finalitzar els seus estudis d’Art i Disseny i cursos superiors d’il·lustració, es va adonar que era aquesta classe d’artista que necessita expressar situacions i personatges amb gran contingut narratiu. Històries que van més enllà del que es pot veure. Dotada d’una capacitat única per interpretar a les persones, ha creat un estil propi per dibuixar personatges despullats de les seves màscares i formalitats. El seu treball destaca per la seva sinceritat, per la barreja d’emocions, cinisme i, sobretot, pel seu gran sentit de l’humor. Des de fa temps, publica a El País vinyetes que parteixen i s’inspiren en el món de les dones, on amb humor i ironia es declara per damunt de tot feminista.

Publica diàriament a Instagram, on té més de 300.000 seguidors. Ha publicat el llibre Curvy (2016), Las cosas del querer i Archivos Estelares (2017).

Té més de 300.000 seguidors/es a Instagram.

Cristina Bueno

Cristina Bueno (Barcelona, 1983) ha desenvolupat des de l’inici de la seva carrera un especial talent per mostrar una gran sensibilitat social i una excel·lent habilitat per plasmar el món que l’envolta, amb un traç amable però carregat d’emoció i dramatisme. L’any 2012 arriba la seva primera obra com a autora, Sostres, un íntim projecte autobiogràfic sobre un accident de trànsit que va canviar la seva vida, en el qual explora el seu pas per l’hospital i la relació amb metges, amics i familiars. Una reflexió sobre la vida resultat de la III Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic, impulsat per l’Agència Catalana per a la Joventut. Aquest mateix any es publica Ausencias, novel·la gràfica realitzada en col·laboració amb el guionista Ramón Rodríguez, capdavanter de la banda musical The New Raemon, afligit durant anys d’una espècie de desmais epilèptics que van condicionar la seva vida. Col·labora amb El Jueves fins que el 2015 sorprèn amb Las abuelas dan el golpe, amb guió de Raquel Franco. Es tracta d’un relat protagonitzat per quatre ancianes que decideixen atracar un banc. El seu treball més recent és Aquí vivió. Historia de un desahucio.

Monstruo Espagueti

Monstruo Espagueti és l’alter ego d’Anastasia Bengoechea (1982), humorista gràfica i creativa. Al febrer de 2017 ha publicat el seu darrer llibre, ¡Estás fatal! (Lunwerg). Ha col·laborat amb diversos mitjans i marques, com ara El país Tentaciones, Vogue, Nike, Audi i Perrier. El traç infantil de les seves vinyetes, la seva capacitat per retratar la vida moderna amb ironia i el seu humor mordaç no deixen indiferent a ningú.

Té més de 80.000 seguidors a les xarxes socials.

Lyona

Lyona (Marta Puig, Esparreguera, 1979). Realitzadora, il·lustradora, dissenyadora i fotògrafa. La seva marca: els videoclips de Love of Lesbian. I després va venir Carlos Sadness, Zahara, The New Raemon o Fintonic. Tendres i optimistes, o foscos i desesperants. Amor i desamor. Li agrada treballar amb actors no professionals. I quan ningú coneixia el poder de les xarxes socials, ella va saber utilitzar-les. Diu que només parla del que coneix. És poc racional però molt honesta. Desprèn molt sentiment, molta emoció. I també dibuixa. Ha creat l’Alyona —el seu alterego— i ha publicat tres llibres: Yo mataré monstruos por ti, Mis primeros primeros besos i Míster Garabato.

Té més de 50.000 seguidors/es a Instagram.