Back to top

CAMPS DE BATALLA:
gent gran, cures i il·lustració

Monstruo Espagueti, Lyona i Cristina Bueno van realitzar tallers d’il·lustració a diferents casals municipals de gent gran de la ciutat de Barcelona al darrer trimestre de 2018.

EL PROJECTE

“Camps de batalla: gent gran, cures i il·lustració” és un projecte de LaParks i la Fundació Maria-Mercè Marçal.

Monstruo Espagueti, Lyona i Cristina Bueno van realitzar tallers d’il·lustració a diferents casals municipals de gent gran de la ciutat de Barcelona al darrer trimestre de 2018:

Espai de gent gran La Violeta.
Casal gent gran Vall d’Hebron.
Casal de gent gran del Baix Guinardó.

A partir dels poemes de Maria-Mercè Marçal, però molt especialment el poema que dona títol al projecte, “Drap de la pols, escombra, espolsadors”, vam aprendre tècniques bàsiques d’il·lustració i les vam aplicar en aquarel·les, dibuixos i collages en els quals reflexionàvem sobre el món de les cures i el paper de la dona en totes aquelles tasques que sostenen la nostra vida quotidiana.

Drap de la pols, escombra, espolsadors,
plomall, raspall, fregall d’espart, camussa,
sabó de tall, baieta, lleixiu, sorra,
i sabó en pols, blauet, netol, galleda.

Cossi, cubell, i picamatalassos,
esponja, pala de plegar escombraries,
gibrell i cendra, salfumant, capçanes.

Surt el guerrer vers el camp de batalla.

Una presentació i un recital de poesia

Finalment, i com un dels actes de tancament de les Jornades Marçalianes a Barcelona, vam presentar el projecte a l’Espai de gent gran La Violeta.

Vam tenir la sort de poder comptar amb algunes de les dones que van participar als tallers, que van explicar la seva experiència i valoració. A més, van recitar poemes de Maria-Mercè Marçal.

Les poetes Míriam Cano, Bel Olid, Laia Carbonell i Teresa Colom van cloure l’acte amb la lectura de poemes propis que van posar en relació amb Maria-Mercè Marçal, el feminisme i les cures.

Amb el suport de:


  • client
  • client
  • client
  • client
  • client

LaParks és una iniciativa d’ArtsMoved.

laparks@laparks.cat